voedingsstoffen, voedingswaarden, indicatoren en enzymen  (theorie - theorie met verwerkingsopdrachten)| bovenbouw m h v |

enzymen

Enzymen zijn stoffen die helpen om chemische reacties sneller te laten verlopen. Het omzetten van voedingsstoffen in verteringsproducten is een voorbeeld van een chemische reactie. Voor de omzetting van eiwitten in aminozuren zijn andere enzymen nodig dan voor het omzetten van vetten in vetzuren en glycerol of om koolhydraten om te zetten in suikers.

eiwitvertering

6.1
3pntDoor welke spijsverteringsklieren worden enzymen afgegeven die helpen bij de vertering van eiwitten in aminozuren?
  • [ darmsapklieren ] [ alvleesklier ] [ maagsapklieren ] [ speekselklieren ]

vetvertering

6.2
2pntDoor welke spijsverteringsklieren worden enzymen afgegeven die helpen bij de vertering van vetten in vetzuren en glycerol?
  • [ darmsapklieren ] [ maagsapklieren ] [ alvleesklier ] [ speekselklieren ]

koolhydraatvertering

6.3
3pntDoor welke spijsverteringsklieren worden enzymen afgegeven die helpen bij de vertering van koolhydraten in suikers?
  • [ alvleesklier ] [ speekselklieren ] [ maagsapklieren ] [ darmsapklieren ]

persoonlijke score

history

advertentie

advertentie

© 2017 Leon Dahmen biodoen Den Haag