voedingsstoffen, voedingswaarden, indicatoren en enzymen  (theorie - theorie met verwerkingsopdrachten)| bovenbouw m h v |

voedingswaarden van voedingsmiddelen

Hieronder zijn vijf etiketten van voedingsmiddelen afgebeeld. Op deze etiketten is de voedingswaarde van de voedingsmiddelen weergegeven. Natrium, calcium, magnesium, fosfor en ijzer zijn voorbeelden van mineralen. Voedingsvezels zijn moeilijk verteerbare stoffen die de darmperistaltiek bevorderen.

etiketten
2.1
1pntWelk voedingsmiddel bevat de meeste eiwitten per 100g of 100ml?
  • snoep
  • biscuit
  • groentesap
  • olijfolie
  • smeerkaas
2.2
1pntWelk voedingsmiddel bevat de meeste koolhydraten per 100g of 100ml?
  • olijfolie
  • snoep
  • biscuit
  • smeerkaas
  • groentesap
2.3
1pntWelk voedingsmiddel stimuleert de stoelgang?
  • olijfolie
  • snoep
  • groentesap
  • biscuit
  • smeerkaas
2.4
1pntWelk voedingsmiddel bevat de meeste mineralen per 100g of 100ml?
  • biscuit
  • snoep
  • smeerkaas
  • olijfolie
  • groentesap

persoonlijke score

history

advertentie

advertentie

© 2017 Leon Dahmen biodoen Den Haag