voedingsstoffen en verteringsproducten  (theorie - theorie met verwerkingsopdrachten)| bovenbouw m h v |

verteringsproducten

Verteringsproducten als aminozuren, vetzuren, glycerol en suikers kunnen vanuit de bloedbaan in het lichaam worden opgenomen en weer worden omgezet in eiwitten, vetten en koolhydraten. Eiwitten, vetten en koolhydraten (en een aantal verteringsproducten) kunnen dan de functie van bouwstof, brandstof en reservestof vervullen.

verteringsproducten
5.1
1pntWaarom worden vitaminen eerder in het bloed opgenomen dan eiwitten?

  • geef aan hoe de vraag gemaakt is: ( ) ( )


5.2
1pntGeef aan waarom iemand die net zwaar getafeld heeft (veel gegeten heeft) vaak moe (of lui) is na de maaltijd.

  • geef aan hoe de vraag gemaakt is: ( ) ( )



persoonlijke score

history

advertentie

advertentie

© 2017 Leon Dahmen biodoen Den Haag