bacteriën en virussen  (theorie - theorie met verwerkingsopdrachten)| onderbouw h v | bovenbouw m h v |

voedingsmiddelen en bacteriën

Melkzuurbacteriën spelen een rol bij het maken van een aantal zuivelproducten. Melkzuurbacteriën zetten melksuikers om in zure stoffen.

melkzuurbacteriën

Witte Kool kan met behulp van melkzuurbacteriën worden omgezet in zuurkool. Melkzuurbacteriën zetten stoffen in Witte Kool om in zure stoffen. Zuurkool heeft daardoor een andere smaak dan Witte Kool en is door het zuur langer houdbaar.

zuurkool

Gefermenteerde worsten, zoals salami, worden met behulp van bacteriën gemaakt.

salami
5.1
1pntVoedingsmiddelen die met behulp van bacteriën geproduceerd worden, moeten onder hygiënische omstandigheden geproduceerd worden. Waarom is dit bij deze producten extra belangrijk?

  • geef aan hoe de vraag gemaakt is: ( ) ( )



persoonlijke score

history

advertentie

advertentie

© 2017 Leon Dahmen biodoen Den Haag